Hirdetés átugrása →
Bezár ×

A magyarországi hallgatók tizede külföldi

Hírekfigyelo.hu

Az Európai Unióban 1,7 millió olyan hallgató van a felsőoktatásban, aki külföldi, azaz nem az adott országban született.

Az elmúlt években egyre elterjedtebbé vált, hogy az uniós állampolgárok hazájukon kívül folytatták felsőoktatási tanulmányukat – írja a VG.hu az Európai Unió statisztikai hivatala alapján. 2017-ben az EU-ban 1,7 millióan tanultak külföldön – ebben nem csak az uniós állampolgárok, de EU-n kívüli hallgatók is benne vannak –, ami 22 százalékos növekedés 2013-hoz képest – derült ki az Eurostat adataiból.

Az EU-ban a felsőoktatásban résztvevő hallgatók 8,1 százaléka külföldi. A magyar adat az uniós átlag feletti: hazánkban a hallgatók tizede nem Magyarországon született.

A legmagasabb arányban Luxemburgban (46,7 százalék) vannak külföldi hallgatók a felsőoktatásban, míg a legkevésbé kedvelt célpont e tekintetben Horvátország (2,9).


Balra Marton László 1965-ben készült Fekvő férfi című szobra. 85 éves a Debreceni Egyetem 33.000 négyzetméteres francia mintájú parkja. (MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

 

Borítófotó: Hero Images, Getty Images