Hirdetés átugrása →
Bezár ×

25 éves a győri Audi

HírekSzajlai Csaba

A több mint 13 ezer dolgozót foglalkoztató győri Audi Hungária Zrt. stabil eredményekkel zárta fenállásának 25. jubileumi évét. Közben az elektromos autók gyártásával mérföldkőhöz is érkezett a német tulajdonban lévő vállalat - hangzott el az Audi mai éves sajtótájékoztatóján.

Az Audi Hungária Zrt. stabil eredményekkel zárta a 2018-as évet, mely jubileum is volt. Euróban számolva több mint hétmilliárdos volt a Győrben működő, német tulajdonban lévő vállalat éves árbevétele. Az Audi a Rába-parti városban több mint 13 ezer dolgozót foglalkoztat, beszállítókkal azonban az alkalmazotti létszám a térségben megközelíti a 30 ezret. „Direktben” 777 új munkatárs lépett be a múlt esztendőben az Audihoz, mely Magyarország legvonzóbb munkaadója.

Egyébként tavaly összesen mintegy kétmillió motort gyártottak le Győrben, a VW-konszern különböző járműibe. S 2018-ban Győrben százezer - önálló - jármű gördült le a gyártószalagról.

„Közben az elektromos autók gyártásával mérföldkőhöz is érkeztünk" - hangsúlyozta Achim Heinfling, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke, a vállalat mai tájékoztatóján. Hozzátette: szintén az elmúlt évben vette kezdetét az első győri SUV, az Audi Q3 sorozatgyártása. A szakember közölte azt is: céljuk a versenyképesség megtartása, a munkatársak megfelelő szintű javadalmazása, és a győri bázis további fejlesztése.

Az Audi Hungáriánál készülő modelleket a világ több mint 90 országába szállítják. A legnagyobb piacok Németország, Nagy-Britannia, valamint az Egyesült Állomok és Kanada voltak a tavalyi évben.

Borítófotó: audi.hu