Terjeszkedik a piacvezető Jegymester

Való Világ
A tervek szerint az év végén megjelenik a horvát és a szlovén piacon a magyar Jegymester, az online jegyértékesítési szektor vezető hazai cége. A jelenlegi terjeszkedés az Eventimmel kötött együttműködési megállapodásra épül.

Nemzetközi expanzióba kezd a magyar online jegyértékesítési piac vezető szereplője, a Jegymester. A tervek szerint az év végén Horvátországban és Szlovéniában is megkezdi a cég a jegyértékesítési rendszerének a szolgáltatását, s a román leányvállalat üzleti modellje is ennek megfelelően alakul át. További országok is szerepelnek a tervekben, így Bulgária és Szlovákia.

A terjeszkedés alapja a CTS Even-
timmel kötött stratégiai megállapodás – mondta lapunknak Papp Gábor, a Jegymester Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az expanzió komoly lépés a társaság életében. Nem ugranak nagyon mély vízbe, hiszen az Eventim jelenlegi partneri köre az említett piacokon potenciálisan vevő a viszonteladói szolgáltatások mellett egy integrált in-house jegyértékesítő megoldás alkalmazására. A Jegymester rendszere ezt nyújtja majd az eseményszervezők, promoterek számára. „A stratégiai megállapodás nem titkolt célja, hogy a környező országokban is meghatározó szereplővé váljunk az online jegyértékesítés terén” – mondta Papp.

Már zajlanak a Jegymester és a CTS-Eventim rendszerei közötti integrációs fejlesztések, valamint a hazai cég jegyértékesítői rendszerének a lokalizációja a helyi piacokra. A Jegymester szolgáltatásai, így a jegyértékesítő rendszer és a Jegymester.hu Magyarországon húsz éve töretlenül fejlődik. A vállalat mindvégig önállóan járta az útját, s folyamatosan fejlesztette a rendszereit. Fontos cél volt a transzparencia és a mindenkori jogszabályi, valamint adózási elvárásoknak való megfelelés. Így, mivel NAV-engedélyes a Jegymester, szolgáltatása teljes körű online pénztárgépes megoldásként is alkalmazható.

Az elmúlt évek következetes üzletpolitikájának köszönhető, hogy a GB & Partners által kezelt Exim Növekedési Magántőkealappal együttműködésben fél év alatt sikerült kidolgozni a régiós terjeszkedéshez szükséges struktúrákat. Az alap egy éve szerzett többségi tulajdont a cégben. Az elmúlt időszakban a társaság belső folyamatainak optimalizálására és a magyarországi működés megerősítésére koncentrált, ami elengedhetetlen a további növekedéshez.

 

SIKERES FÉL ÉV

Rendkívül eredményes fél évet zárt 2019-ben a Jegymester Kft. Forgalma ötven százalékkal bővült az előző esztendő azonos időszakához képest. A vásárlások száma 41, az eladott jegyeké 40, míg a partnereké közel 15 százalékkal nőtt.

 

A GB & PARTNERSRŐL

Az alapkezelő befektetésének célja, hogy a Jegymester hazai sikerét és tapasztalatát a nemzetközi piacokon is a leghatékonyabban tudja kiaknázni a társaság. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. jelenleg öt alapot kezel. Ezek közül kettő az EU Jeremie programja alapján indított kockázatitőke-alap. Két másik, 2016-ban indított magántőkealap elsődleges célpontjai az érettebb szakaszban lévő vállalkozások vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező magyar vonatkozású társaságok. Az alapkezelő által 2018-ban indított GBP I Magántőkealap tisztán privát befektetői forrásokból létrehozott tőkealap, melynek célja olyan magyar és külföldi vállalkozások segítése, amelyek további növekedésükhöz tőkét és tudást keresnek.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink