Felvenni, viselni, visszatenni

Print rovatok Sz. H.
A Vízimentők Szakszolgálata idén nyártól ingyenesen biztosít mentőmellényeket a strandokon és a kikötőkben. Az első mentőmellény-állványt tegnap mutatták be a Budapest Boat Show-n.

„Régi álmunk vált valóra” – mondta el az innováció bemutatóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. Hozzátette, hogy frekventált, vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben fogják felállítani a feltűnő színű mentőmellény-állványokat, és a rajtuk található mentőmellényeket bárki ingyenesen igénybe veheti. A céljuk az, hogy természetessé váljon ennek az életmentő eszköznek a használata, és ha a nyaralók a vízhez mennek, ugyanúgy magukhoz vegyék, mint a papucsukat. Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet, hiszen ott 12 darab, különböző méretű, bevizsgált mentőmellényt helyeznek ki. Az állványokon a „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!” feliratok buzdítanak a használatra. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval ellátottak, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik a felhasználókat, hogy a helyükre tegyék vissza. Egyelőre Balatonalmádiban és Balatonkenesén találhatóak majd meg az állványok.

A szakszolgálatot a projekt megvalósításban cégek segítik, amelyek egy-egy állvány örökbefogadásával járulnak hozzá a mentőmellényhasználat népszerűsítéséhez. A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. vezérigazgatója, Kmetty József elsőként vállalta, hogy csatlakozik az innovációhoz, ő fogadta örökbe a legelső állványt, amelyhez a mentőmellényeket ingyenesen ajánlotta fel a PI-ER Technical Kft. A Hungexpo amellett, hogy a Budapest Boat Show-n megjelenési lehetőséget biztosít a kampánynak, maga is a csatlakozik az örökbefogadók köréhez. A szervezők várják további szponzorok jelentkezését, akik finanszíroznák újabb mentőmellény állványok megjelenését, nem csak a Balaton-parton, hanem országosan!

 

Címlapkép: Boat Show

Ezek is érdekelhetnek

További híreink