Az Év Bankja verseny: Búza Éva lett „Az év bankára”, az OTP Bank az Év Bankja

Hírek Tóth Balázs
Búza Évát, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatóját választották meg „Az év bankárának” a hazai kereskedelmi bankok legrangosabb megmérettetésén, a Mastercard – Az Év Bankja 2021 versenyben. Idén a díjat a versenyt immár 16 éve szervező nemzetközi cég és a Magyar Bankszövetség együttműködésében ítélték oda. Összesen 4 kategóriában nyerte el az OTP Bank a Mastercard – Év Bankja verseny elismerését.

A Mastercard 16 évvel ezelőtt hívta életre az „Az év Bankja” versenyt, amely a hazai kereskedelmi banki szektor legrangosabb seregszemléjévé nőtte ki magát. A verseny 2021-ben teljeskörűen megújult, a hagyományos kategóriák mellett most először lehetett vállalati termékkel és szolgáltatással is nevezni, valamint első alkalommal díjazták a legjobb kártyadesignt és a leginnovatívabb marketing-kommunikációs kampányt is.

Idén sem volt változás „Az év bankára” címre legméltóbb szakember kiválasztásában:

erre a díjra nem kell pályázni, mert az elismerést a verseny kezdete óta maguk a pénzintézetek vezetői ítélik oda az arra érdemes személynek.

Idén először csatlakozott együttműködő partnerként a versenyhez ebben a kategóriában a Magyar Bankszövetség, és szintén idén először fordult elő az, hogy a díjat egy „nem klasszikus bankár” kapta.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára így indokolta a rangos elismerést:

a piacgazdaságban a bankszektor alapfeladata a gazdaság fenntartható finanszírozása.

Ezen belül a kis- és középvállalatok versenyképes hitelezését és fejlődésének a támogatását a Garantiqa Hitelgaranciával együttműködve a pandémia alatt a bankszektor meg tudta duplázni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön a kihívásokra nyitott, a változásra felkészült, kiválóan vezetett garancia-szervezetre volt szükség. Ennek elismerése tükröződik a bankvezetők választásában.

Búza Éva vezérigazgató a díj kapcsán elmondta: „Óriási megtiszteltetés, és egyben hatalmas meglepetés számomra ez a díj, hiszen a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. nem pénzintézet, mi a Garantiqában nem vagyunk a szó hagyományos értelmében vett bankárok. Úgy érzem, hogy ez a díj egy nagyon fontos szakmai elismerése annak a munkának, amivel eljutottunk oda, hogy

a Garantiqa mára a hazai kkv finanszírozás kulcsszereplője lett. Köszönöm ezt a díjat a banki partnereknek, akikkel hosszú évek óta igazán gyümölcsöző együttműködésben dogozunk a hazai kkv szektor finanszírozásán, és természetesen kollégáimnak is.”

Hozzátette: mára minden harmadik kkv hitel mögött a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kedvezményes, állami hátterű kezességvállalása áll.

Összesen 4 kategóriában nyerte el az OTP Bank a Mastercard – Év Bankja verseny elismerését és zsinórban hatodik alkalommal lett a hitelintézet az év bankja díj győztese. A nemzetközileg is elismert zsűri döntése alapján az OTP Bank lett az év fenntartható bankja, elnyerte az év mobilbanki megoldása, az év marketingkommunikációs kampánya, és megosztva az év UX megoldása díjakat is.

A Mastercard – Év Bankja verseny tavaly megújult, így összesen 8 kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok, ügyfélbarát, innovatív és fenntarthatósági megoldásaikat bemutatva pályázatukban. Az OTP Bank idén már hatodszor lett a verseny fődíjasa, illetve 4 kategóriában is a hitelintézetet ítélte a legjobbnak a nemzetközileg is elismert szakmai zsűri.

„Komoly elismerésnek és rendkívül jó visszajelzésnek tartjuk a most elnyert díjakat. Azt bizonyítják, hogy jó irányba haladnak a digitális fejlesztéseink, ügyfeleink számára tudunk olyan új megoldásokat biztosítani, amelyekkel könnyebbé és hatékonyabbá tehetjük banki ügyeik intézését. Ezen felül megalapozott az üzleti stratégiánk, illetve stabil működésünket is fent tudtuk tartani. Köszönjük ügyfeleink bizalmát, és kollégáimnak a rengeteg munkát, ami nagyban hozzájárult az elismerésekhez” – hangsúlyozta Kovács Antal vezérigazgató-helyettes, az OTP Bank Retail Divíziójának vezetője.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink