BudaPart: ismerd meg a városnegyedet (x)

PR szponzorált tartalom

Pár éve még beépítetlen barnamezős terület, ma már egy működő, élettel teli és izgalmas városnegyed rajzolódik ki a XI. kerületben, mintegy 54 hektáron. A BudaParttal a főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje valósul meg, melynek része a Kopaszi-gát is.

A Property Market Kft. első beruházásával egy teljesen új, komplex városközpont létrehozását tűzte ki, amiből 2020-ra már öt épület, köztük négy lakó- és egy irodaház már meg is nyitotta kapuit, így közel 600 lakást és több ezer négyzetméternyi irodaterületet vehettek birtokba a budaparti lakók és dolgozók. A BudaParton, a Market Építő Zrt. kivitelezésében összesen 15 lakó-, 13 irodaház és egy hotel jön létre, köztük itt épül a MOL-csoport új székháza, a MOL Campus is, ami egy 120 méter magas, 28 emeletes magasház lesz. A fejlesztők sokkal többet álmodtak meg egy lakó- és irodanegyednél: az épületeken kívül a városfejlesztési koncepció részeként 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi területen alakítanak ki különböző, minőségi szolgáltatásokat, üzleteket, bevásárló utcát, óvodát és orvosi rendelőt is.

Fotó: Hlinka Zsolt

A BudaPart célja, hogy egy olyan környezetet teremtsen, ami valóban megkönnyíti a mindennapokat. Egy budaparti lakó vagy dolgozó a reggeli futástól a nagybevásárláson keresztül a postai vagy banki ügyekig mindent egy helyen, az otthonától vagy munkahelyétől sétatávolságon belül elintézhet, ráadásul a gyerekek járhatnak a helyi bölcsibe vagy óvodába. A Kopaszi-gát a BudaPart részeként az elmúlt években jelentős fejlesztéseken, modernizáción ment keresztül, a projekt előrehaladtával pedig még több parkosított résszel egészül ki.

Budapest hatodik legnagyobb, egyben egyik legszebb közparkja a városnegyed szerves részeként továbbra is minden érdeklődő számára látogatható, ráadásul a gát szolgáltatásai folyamatosan bővülnek a városnegyedben: idén már megnyílt a virágbolt, egy étterem, lottózó, emellett elindult az első irodaház kapujában a MOL Bubi és már suppolni is lehet az öbölben. A közeljövőben szupermarket, zöldséges, pékség, kávézó, gyógyszertár, valamint fitneszterem is elérhető lesz, jövőre pedig már a Beach and Barban kapcsolódhatnak ki a budapartiak, valamint az ide látogatók.

Fotó: BudaPart Otthonok ‘F’ látványterv

A BudaPart remek elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető, autóval alig tíz perc és tömegközlekedéssel is egyszerűen elérhető a Deák Ferenc térről. Vonzó alternatívát nyújt tehát mindazok számára, akik kiszakadva a belvárosból a természet közvetlen közelében szeretnének minőségi időt eltölteni, de akár be is ülhetnek az egyik vendéglátóhelyre egy vacsorára, frissítő italra, vagy kajakozhatnak egyet a Lágymányosi-öbölben.

A BudaPart az átgondolt beépítési koncepciónak, a fejlesztők közösségi szemléletének, valamint a Market Építő Zrt. professzionális kivitelezésének köszönhetően nemzetközi viszonylatban is egyedülálló beruházás, ahol a modern ember mindent megkap, amire a hétköznapokban, a hétvégéken és a pihenéshez szüksége van. A projekt sikerességét jól bizonyítja, hogy már több mint 700 lakást értékesítettek, a fejlesztés pedig a pandémia ellenére is a tervek szerint halad tovább: a napokban elindult az előregisztrációs lehetőség a városnegyed következő, BudaPart Otthonok ’F’ lakóházára, hamarosan pedig egy újabb irodaház és a hotel építése is megkezdődik.

További információkért látogass el a BudaPart honlapjára.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink