Már nappal is lehet jönni

Még csak a program felét hozták nyilvánosságra, de máris elkelt százezer jegy. Nem csoda. A Marilyn Manson, Parov Stelar, a Thievery Corporation és a Good Charlotte, a Vad Fruttik, a Punnany Massif, a Hiperkarma, a Halott Pénz, Demjén Ferenc, a Quimby, valamint a Neoton is fellép a hatodik szezonját indító, dizájnváltáson átesett Budapest Parkban.

A nagyszünetben írtunk házit, meg-ettük az uzsonnánkat, csaptuk egymásnak a szelet és rosszalkodtunk egy kicsit. Mindezt most már a nappal is nyitva tartó Budapest Parkban is megtehetjük, a Nagyszünet névre keresztelt terecskén, amely heti két estén át kertmozivá alakul.

A park street art művészek bevonásával, az Artlocator művészeti magazinnal együttműködve készített új dekorációja az urbánusságot és a természetközeliséget hangsúlyozza. Az Artlocatornak önálló konténeres kiállítótere is nyílik, ahol kortárs képző- és iparművészeti alkotásokat mutatnak be, szakértő, ám közérthető magyarázatokkal. Továbbá szabadulószobákkal és hétvégi gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

„A Budapest Parkban 11 500-an tartózkodhatnak egyszerre, ez megfelel a Sportaréna befogadóképességének” – hangsúlyozta Gerendai Károly, a legnagyobb magyarországi szabadtéri szórakozóhely tulajdonosa. Hozzáfűzte: „Népszerűségének talán az az egyik titka, hogy egyfajta ötvözete a fesztiválhangulatnak és az egy zenekaros koncertnek.”

A tapasztalatok szerint a zenekarok sem úgy kezelik a parkbeli koncerteket, mint egy fellépést a sok közül. Egyrészt nagy részük csak itt lép fel a fővárosban, nyáron. Másrészt sokan valamilyen különlegességet találnak ki, időzítenek az eseménysorozatra. Az idén például itt ünnepli tízéves születésnapját a Budapest Bár. Lemezbemutató koncertet tart Caramel, a Hiperkarma, a Random Trip.

A szervezők elgondolkodtak azon, hogy lehetne a park egyedülálló adottságait nappal is hasznosítani. Már az előző években is voltak gyerekkoncertek, ebből született a „Nagyszünet” ötlete.

A koncertprogram összeállítása is több generációt próbál idevonzani. Telt házas volt a KFT és a Tátrai Band műsora is. Hasonlót várnak a Neoton- vagy a Demjén-koncerttől.

Vajon a Budapest Park nem jut a Sziget és a romkocsmák sorsára, nem árasztják el a külföldiek? Gerendai Károly szerint nem. Itt elsősorban mindig magyar zenekarok fognak fellépni, néhány külföldi sztár mellett. Legfeljebb azok miatt jönnek ide olyan külföldi fiatalok, akik éppen akkor Budapesten vannak.

Rimóczi Imre művészeti és üzemeltetési igazgató elmondta, hogy a tavalyi szezonban 390 ezren szórakoztak a Budapest Park 12 ezer négyzetméteres területén, amelyre mintegy 200 konténert telepítettek.

„50-70 fős a biztonsági szolgálat, 10-15 mentős áll készen két teljesen felszerelt mentőkocsival, illetve baleseti ambulancia van a helyszínen. A park a biztonságos szórakozásra épül, több kijáraton át is el lehet hagyni a helyet” – árulta el Rimóczi Imre.

 

 

KÖZELGŐ KONCERTEK

  • Brains-lemezbemutató (május 5.),
  • Mintapinty Zenekar (május 7.),
  • Random Trip-lemezbemutató (május 11.),
  • Parov Stelar (május 13.),
  • Hiperkarma-lemezbemutató (május 18.),
  • Halott Pénz (május 20.),
  • Neoton Família (május 26.)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink