Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Közegészségügyi kérdésként fogja kezelni a bandaháborúkat a londoni önkormányzat

HírekVizvári Soma

Londont lassan a gyilkosságok világfővárosává lehetne avatni, mivel Shadiq Khan polgármester nem igazán tud rendet tartani. Ezt nemrég maga is elismerte közvetetten.

 

Pár napja Shadiq Khan bejelentette, hogy a késeléseket, amelyek egyre gyakrabban fordulnak elő Londonban, közegészségügyi kérdésként fogják kezelni, és ennek megfelelően indítanak egy programot, amelybe kezdetben 500,000 fontot fognak belepumpálni.

Khan elmondása szerint a Glasqow-i mintát fogják követni, amely elég sikeresnek bizonyult. Ráfért már Londonra egy olyan program, amely csökkenti gyilkosságok számát, Khan alatt ugyanis nem mennek túl jól a dolgok, hivatalos adatok szerint április végéig összesen 1296 késelést regisztráltak Londonban, a gyilkosságok száma a tavalyi adatokhoz képest drasztikusan emelkedett.

Khan azt is állítja: a bűnözés hosszú idő alatt durvult el ennyire Londonban, ezért senki ne várja azt, hogy az új intézkedések hamar eredményesek lesznek.

Ügyes felelősséghárítás a munkáspárti politikustól, mint ahogy a fogalomhasználati zsonglőrködés is. Akár hatni fognak az intézkedések - ahogy a skót fővárosban -, akár nem, addig se a bűnözés szót használják a problémára. Helyette közegészségügyi problémának lesz nyilvánítva. Mint amikor Svédországban nem no-go zónákról, hanem "veszélyes" vagy "sebezhető" környékekről beszélnek.

Borítófotó: Tüntetők Sadiq Khannak, London polgármesterének felfújt gúnyfiguráját lebegtetve követelik Khanlemondását a londoni Parlament téren 2018. szeptember 1-jén. A póló felliratának szövege: "Tegyük Londont biztonságossá megint!" (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)