Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Kínai tárgyalóküldöttség készül Washingtonba

Hírekfigyelo.hu/MTI

A kínai külügyminisztérium hétfőn azt közölte, hogy Washingtonba készül a kínai kereskedelmi tárgyalóküldöttség, arra azonban nem tért ki, hogy ki vezeti a delegációt.

A bejelentés azután hangzott el, hogy Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy május 10-től 10 százalékról 25 százalékra emeli 200 milliárd dollár értékű kínai termék vámját, mert szerinte lassan haladnak az egyeztetések. 

Trump ezen felül azt is kilátásba helyezte, hogy "hamarosan" további 325 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 százalékos importvámot.

Erre válaszul a Global Times című kínai pártlap főszerkesztője hétfőn ugyancsak a Twitteren osztotta meg azt a véleményét, hogy Trump "fenyegetését" követően igen valószínűtlen Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes erre a hétre tervezett washingtoni megbeszélése.

A kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn a mellett, hogy bejelentette a kínai küldöttség készülődését Washingtonba, egy szót sem ejtett arról, hogy az egyezetésen részt vesz-e a delegáció vezetője, Liu Ho miniszterelnök-helyettes.

 

Borítófotó: Hszi Csin-ping kínai államfő (b) és Li Ko-csiang miniszterelnök a május negyedike mozgalom századik évfordulója alkalmából tartott állami ünnepségen a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2019. április 30-án. (MTI/EPA/Vu Hong)