Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Ismét migránsokat tartóztattak le Finnországban nemi erőszakért

HírekKiss Adorján

A skandináv államok nagy árat fizetnek bevándorláspárti politikusaik ballépései miatt: az erőszakos bevándorlók főképp fiatalkorú lányokat támadnak meg. Finnországban újabb migránsokat tartóztattak le, összesen hármat - olvasható a Voice of Europe hírportálon.

Az oldal információi szerint újabb letartóztatásokra került sor Helsinkiben. Forrásaik szerint nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítanak több migránst.

Nem ez az első eset, nemrégiben az ország északi részén található Ouluban tartóztattak le nemi erőszakért migránsokat, most a fővárosban fogtak el újabb három embert. A h
atóságok kampányt indítanak a finn lányok számára, hogy figyelmeztessék őket a bevándorlók erőszakoskodására.

A finn miniszterelnök, Juha Sipilä pedig mintha kezdené visszanyerni látását, twitteren közzétett bejegyzésében felháborítónak tartja, hogy az országba bevándorlók ilyen szörnyű cselekedetekre képesek, ezért rendkívüli tanácskozást hívott össze, ami pénteken folytatódik. Sajtóértesülések szerint a szexuális abúzust elkövető migránsokat azonnal kitoloncolná az északi állam.


Rendőrautó a Valkea bevásárlóközpont előtt, a finnországi Oulu belvárosában 2019. január 14-én. Január 11-i finn sajtójelentések szerint három korábban napvilágra került hasonló eset után a helyi rendőrség négy újabb, 15 év alatti lányok ellen 2018 nyarán elkövetett nemi erőszakcselekmény ügyében nyomoz. A másik három bűncselekmény 2018 novemberében történt. A tíz gyanúsított bevándorló hátterű, ezért az oului rendőrség fokozott óvatosságra inti a lakosságot, ha bevándorlók részéről kapcsolatfelvételi kísérletet észlelnek a közösségi médiában. (
MTI/EPA/Juuso Haarala)
 

Borítófotó: PuzzlePix / Sebos, Dreamstime