Wáberer György kormánybiztos lett

Hírek Figyelo.hu

A kormány a Tokaj-Zemplén térségben megvalósuló fejlesztések elősegítésével, támogatásával és az ezekkel kapcsolatos koordinációval kapcsolatos feladatok ellátására Wáberer Györgyöt a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezi ki – írja a privátbankár.hu.

A portál a kinevezést Magyar Közlönyben szúrta ki. Feladata szerint Wáberer György dolgozza ki a térség fejlesztésére vonatkozó koncepciót és közreműködik a végrehajtásban is. Ennek keretében egyebek mellett összehangolja a térséget érintő projekteket, együttműködik az önkormányzatokkal és kormányhivatalokkal és közreműködik a a Tokaji Borvidéket érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában is.

A napi.hu 2020-as összeállítása szerinti 13. leggazdagabb magyar lett a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke is, miután Héjj Dávid társadalmi és kormányzati egyeztetésekért felelős miniszterelnöki biztos lemondott a címről és a tanácsból is kilépett.

Wáberer főnöke maga Orbán Viktor miniszterelnök lesz – írja a portál –, titkárságot nem kap, de tevékenységét a Miniszterelnöki Kormányiroda segíti. Mindezért államtitkári fizetést kap, de személyes gépjárműhasználatra nem jogosult.

(Borítókép: Eisenmann József)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink