Vasárnap zár a Gulácsy-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Hírek Sz. H.
A hétvégén a múzeum meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat.

Vasárnapig, augusztus 27-ig látogatható a 20. századi magyar művészet egyik legkülönösebb alakjának, Gulácsy Lajosnak az életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában, amelyet eddig már több mint hatvanezren tekintettek meg.

A mintegy kétszáz művet, azon belül 84 festményt felsorakoztató nagyszabású kiállítás új összefüggések megvilágításával tárja fel Gulácsy művészetét. A tárlaton – a sok jól ismert remekművön kívül –

Gulácsy több újabban azonosított alkotása látható, valamint olyan művek is, amelyek korábban még soha nem szerepeltek kiállításon.

A festmények, rajzok, illusztrációk mellett Gulácsy-kéziratok, a művészről készült fotók, illetve kortársainak néhány jellemző alkotása teszik teljessé a tárlatot. A kiállítás

minden korábbinál teljesebb képet ad a magyar századforduló és a korai modernizmus egyik legeredetibb művészének életművéről.

A kiállításhoz kapcsolódó, a Letűnt idők nyomában. Gulácsy Lajos, Fáy Dezső és Keleti Arthúr Itália igézetében című kamaratárlat is megtekinthető ezen a héten.

Az utolsó héten minden nap tárlatvezetések várják a közönséget. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az utolsó napokban – augusztus 25-én pénteken, augusztus 26-án szombaton és augusztus 27-én vasárnap – 19 óráig látogatható.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink