Varga Judit: Magyarország Lengyelország mellett áll

Hírek Pindroch Tamás
„A marxizmus most nyugatról támad, nem pedig keletről” – nyilatkozta Varga Judit magyar igazságügyi miniszter a w Sieci lengyel konzervatív hetilapnak, az interjút most a wPolityce hírportál is közölte.

„Nem engedünk a nyomásnak„ – a Mandiner.hu szemléje szerint ezzel a címmel jelent meg január 7-én a w Sieci lengyel hetilapban Varga Judit interjúja. Az igazságügyi miniszter nyilatkozatát most a wPolityce.pl hírportál vette át.

Varga Judit szerint nyilvánvalóvá vált, hogy Brüsszel meg akar szabadulni a magyarhoz hasonló konzervatív kormányoktól. Kitért arra, hogy áprilisban intenzív kampány vár Magyarországra, mert a jövő évi választások kulcsfontosságú szerepet játszanak.

„A posztkommunista pártok politikai szövetségre léptek az antiszemita mozgalommal,

ezzel is megerősítve azt a tényt, hogy meg akarnak ragadni minden lehetőséget és eszközt, amivel a kormányt támadhatják” – fogalmazott a miniszter. „Az ilyen cselekedetek gyakran ostobának és hatástalannak tűnnek számunkra, de komolyan kell vennünk őket, mert nagy a tét” – jelentette ki.

Varga Judit hangsúlyzta, az uniós viták során Magyarország Lengyelország oldalán áll.

“A nemzeti alkotmányok és az uniós jog közötti határokat a szerződések szigorúan szabályozzák, és nem sérthetők meg önkényesen. Az uniós intézményeknek meg kell érteniük, hogy egyszerűen nem korlátozhatják a nemzeti szuverenitást” – mondta. Úgy vélekedett, most még mindig a kommunista elnyomásról van szó, és ez még mindig jelen van az emberek elméjében, gondolataiban.

Azt is elmondta, politikai támadások érik Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt is, de az erre vonatkozó tárgyalások hamarosan lezárulnak. A genderfilozófiával kapcsolatban megjegyezte, hogy ez a marxizmus új köntösben való visszatérése. „A marxizmus most nyugatról támad, nem pedig keletről” – tette hozzá.

(Borítókép: MTI/Vajda János)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink