Varga Judit: az uniós meg akarja büntetni Magyarországot

Hírek Pindroch Tamás
Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közölte, a kormány nevében elküldte a választ az Európai Bizottságnak a Gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban.

Méltatlan az a támadás, amely Magyarország ellen a Gyermekvédelmi törvény miatt zajlik, amely egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik – olvashatói az igazságügyi miniszter közösségi oldalán.

Mint írja, hazánk az Európai Unióhoz történt csatlakozásával nem a szuverenitásáról mondott le, csupán lehetővé tettük egyes hatáskörök közös gyakorlását. „Ebbe azonban a magyar gyermekek nevelése nem tartozik bele. Az kizárólag a magyar szülőkre tartozik” – hangsúlyozta Varga Judit.

Azt is közölte, „az Európai Bizottságnak nem tetszik, hogy ellenállunk az ideológiai nyomásgyakorlásnak és megállítottuk az LMBTQ-lobbit az iskolák kerítésénél. Hiába hivatkozunk az Alaptörvényre és az EU Alapjogi Chartájára, ez őket mit sem zavarja, hiszen a céljuk világos: megbüntetni Magyarországot.” Hozzáteszi: április 3-án azonban a magyar emberek közvetlenül is elmondhatják véleményüket a kiskorúak védelméről. A népszavazás eredményét a brüsszeli bürokratáknak is tiszteletben kell tartaniuk.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink