„Ütésállóvá” kell tenni a gazdaságot – nagyinterjúnk az ÁSZ elnökével

Hírek
Mi a magyar gazdaságpolitikai modell lényege? Van-e költségvetési fedezet a kormány családpolitikai intézkedéseire? Fűtse, vagy inkább hűtse a kormány az állami beruházásokat? – ezekre a kérdésekre is válaszolt Domokos László, az ÁSZ elnöke, a Költségvetési Tanács tagja a Figyelő csütörtöki számában olvasható interjúban.

Domokos László beszélt az állami bürokráciacsökkentésről, mint mondta: eljött az idő a strukturális problémák orvoslására. A számvevőszék elnöke Magyarország legnagyobb korrupciós ügyének nevezte a 4-es metró beruházást, amelyben elsőként az ÁSZ tett feljelentést. Az ÁSZ elnöke az interjúban leszögezte: a pártoknak eminens módon be kell tartaniuk a törvényeket.

Elmondása szerint vannak olyan pártok, amelyek tanultak a korábbi szabálytalanságokból, és vannak olyanok, amelyek tendenciózusan fittyet hánynak a mindenkori törvényekre. Az ÁSZ elnöke kijelentette azt is, hogy egyes kórházak és szakrendelők gazdálkodásában továbbra is kaotikus, anarchiára jellemző állapotokat találnak a számvevők.

Válaszok és részletek a Figyelő csütörtöki számában!

Fotós: Fürjes Viktória