Üres utcákkal csábítják a turistákat a japánok

Hírek Kiss Adorján
A Kínában kitört koronavírus a japán turizmust is visszavetette, de a helyi üzletek, szállodák és éttermek tulajdonosai ebbe nem hajlandóak belenyugodni.

 

Fotó: vichie81, PuzzlePix/Shutterstock

A történelmi japán főváros utcái üresen konganak, pedig a koronavírus kitörése előtt turisták ezrei hömpölyögtek Kiotó utcáin – számol be róla a CNN. A helyiek – főképp akik a turizmusból élnek – különleges módszerrel próbálják visszacsábítani a látogatókat.

Az eddig zsúfolt utcák és éttermek mostanra teljesen kiürültek, és ezt a nyugalmat, ezt a csöndet próbálják turistacsalogatásra felhasználni a szállodák és a vendéglők tulajdonosai, és a boltosok és pincérek még több kedvességet ígérnek az odalátogatóknak.

A fentebb látható Twitter-bejegyzés Tokió legnépszerűbb turistalátványosságait mutatja be, ám a szokásostól eltérően turisták nem szerepelnek a képeken. Az ötletgazdák azt várják, hogy a tömeget és a zsúfoltságot nem szerető látogatók talán kedvet kapnak majd a városnézéshez, ha látják: az utcákon rajtuk kívül nem sok turistát találnak majd.

A koronavírus kitörésének nem csak Japán, hanem az egész ázsiai turizmus visszaesésének fő oka – írja az amerikai hírcsatorna.

.

Borítókép: f11photo, PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink