Uniós oltalmat kapott az Őrségi tökmagolaj

Hírek Figyelo.hu
Tiszta, kizárólag csak tökmagból sajtolt tökmagolaj, minden egyéb anyagtól mentes.

Felkerült az uniós oltalom alatt álló földrajzi jelzések listájára az Őrségi tökmagolaj. Az Őrségi tökmagolaj olyan finomítatlan növényi olaj, melyet a kifejezetten olajsajtolás céljára termesztett tök pirított magjaiból készítenek. Tiszta, kizárólag csak tökmagból sajtolt tökmagolaj, minden egyéb anyagtól mentes. Kifejezetten karakteres, idegen illattól, íztől mentes, viszkózus folyadék. Íze telt, selymes, fűszeres, dióra emlékeztető. Színe erős sötétzöld.

Nagyon fontos a többéves tapasztalat, szakértelem, illetve a megfelelő gép és serpenyő használata, hogy igazán finom és prémium olajat nyerhessenek ki az értékes magokból.

Az Őrségben alkalmazott speciális tökmagolaj-előállítási technológiának köszönhetően az Őrségi tökmagolaj íze intenzívebb, aromásabb lesz, mint a szokványos, hideg sajtolási technológiával készült tökmagolajé.

A pirítás alacsonyabb hőfokon, de hosszabban tartó melegítéssel történik, ennek hatására az Őrségi tökmagolaj selymes, fűszeres, dióra emlékeztető különleges ízvilággal rendelkezik.

(Borítókép: Őrségi Tökfesztivál 2019.09.29. (Szendi Péter, Vas Népe)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink