Újra fogadhatnak betegeket az orvosok és a fogászatok

Hírek MTI

Újra lehet menni háziorvoshoz vagy fogászatra és nyitnak a magánrendelők is; szabály a telefonos időpontkérés, a betegek utáni fertőtlenítés és az is, hogy óránként legfeljebb négy beteget láthatnak el a rendelők – hangzott el hétfőn az M1-en.

Az elmúlt hetekben az interneten keresztül tartotta a kapcsolatot az orvos és a beteg. Sok esetben kényelmesebb, egyszerűbb volt például a receptkérés.

Ezzel kapcsolatban Knoll Zsolt, az Emineo Magánkórház orvosigazgatója azt mondta,

a járványhelyzet miatt elindult fejlesztések nagyszerűek.

Vannak olyan fejlesztések, amelyeknek a jövőben is feltétlenül lesz helyük az egészségügyben, ilyen például az online rendelési rendszer. A legjobb lehetőség a fejlesztés további használatára a magánorvosi és családorvosi rendelőknél mutatkozik – fűzte hozzá, megjegyezve hogy az online konzultációk az egészségügyi felhőbe is menthetők.

Borítókép: Homoki Sándor fogorvos (j) és asszisztense, Pásztor Katalin kezel egy pácienst Nyíregyházán 2020. május 6-án. A fogászatokon védőfelszerelések használatával újraindult a rendelés. A sürgősségi ellátást akkor is elvégzik, ha a páciens koronavírus-fertőzött. Ha fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, a sürgősségi ellátáson kívül egyéb beavatkozás nem történik (Balázs Attila, MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink