Újabb százezer Szputnyik V-vakcina kapta meg az engedélyt

Hírek Figyelo.hu

Szerdán kormányülés van, szigorításokat akkor vezetnek be, ha azok szükségesek – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján. A második hullámban nyolcezer fő volt az a betegszám, ami már hatalmas megterhelést jelentett az egészségügyi ellátórendszernek. A klinikusok szerint

sokan vannak a betegek között a negyvenévesek, akiknél hirtelen súlyos formában jelentkezik a betegség.

A Világgazdaság cikke szerint a vírus mutánsai sokkal nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek, ennek vagyunk tanúi napról napra, hogy egyre többeknél jelentkezik a betegség.

a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK) korábban beérkezett 100 ezer Szputnyik V vakcina is megkapta az NNK engedélyét.

Eddig 758 037 főt oltottak be egyszer, és 253 368 fő megkapta a második oltását is. Ha mindenki együttműködik, akkor az elkövetkezendő héten 529 ezer Covid-19 elleni védőoltást tudnak beadni Magyarországon. Az oltásokkal kapcsolatban megjegyezte,

Magyarország eddig 31 millió 14 ezer vakcinát foglalt le, ebből valamivel több mint kétmillió hatszázezer megérkezett. A szerdától szerdáig terjedő oltási héten a háziorvosokhoz megérkezik 250 ezer Sinopharm vakcina, és Moderna is rendelkezésre áll a körzetekben.

(Borítókép: Előkészítik oltáshoz az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 20-án. (MTI/Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink