Újabb nemzetközi toplistán a SOTE

Hírek Figyelo.hu
A Semmelweis Egyetem a 33. lett a feltörekvő gazdaságú országok felsőoktatási intézményei között.

Tavalyi, 70. helyén jelentősen javítva a 33. helyen szerepel a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) feltörekvő gazdaságú országok felsőoktatási intézményeit számba vevő Emerging Economies University legfrissebb rangsorában.

A THE Emerging Economies University rangsora a feltörekvő gazdaságú országok egyetemeit méri össze, 13 indikátor alapján osztályozva a listán szereplő országok több száz felsőoktatási intézményét. A tavalyi, 70. helyezés után a Semmelweis Egyetem jelentősen előrelépett:

a legfrissebb listán a 33. helyezést érte el, amellyel ismét a legjobban szereplő magyar felsőoktatási intézménnyé vált.

A listán szereplő többi hazai egyetem közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 150., a Debreceni Egyetem a 191., a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem a 201-250. közti helyezést kapta meg, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Pannon Egyetem a 401-500. közötti helyen zárt, míg a Miskolci Egyetem az 501. hely fölött végzett.

Az első három helyen három kínai egyetem, a Peking University, a Tsinghua University és a Zhejiang University végzett.

Top 300-ban a Semmelweis

(Borítókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink