Több mint 6500 új fertőzöttet regisztráltak itthon

Hírek figyelo.hu

6635 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 231 844 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5324 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 67 033 fő, az aktív fertőzöttek száma 159 487. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka , az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti.

7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és a járvány alakulásának függvényében születik döntés az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

Az élelmiszerüzletekben, patikákban, drogériákban hétköznapokon 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között működik az idősek védett vásárlási idősávja, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli, más időpontban is vásárolhatnak.

(Borítókép: A Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának biológiai fertőtlenítést végző katonái ózongenerátorokkal a kőbányai Aprók Háza Óvodában 2020. december 1-jén. (MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink