Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Hírek figyelo.hu

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Maszato Acumi május elsejével váltja Josinobu Abét, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketingdivízióján folytatja karrierjét a Suzuki-csoporton belül.

A japán Nagoya Egyetemen végzett közgazdász Maszato Acumi frissdiplomásként csatlakozott a Suzuki-csoporthoz 1987-ben. 2012-től kezdődően került kapcsolatba az öreg kontinenssel.

A Suzuki International Europe GmbH elnökeként irányította a vállalatcsoport teljes tevékenységét Németországban, illetve betöltötte az ügyvezető igazgató szerepét Ausztria és Finnország, valamint a németországi motorkerékpár- és hajómotor-üzletágaknál. Majd 2018-tól a japán anyavállalat emberi erőforrásokért felelős vezérigazgatójaként tevékenykedett.

Az 57 éves vezető magyarországi kinevezése előtt az európai személygépkocsi-értékesítésért felelt.

A járműipar nemzetközi klímavédelmi és fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban a Suzuki Motor Corporation világszerte a zöldebb gyártásra és járműhasználatra koncentrál. Anyavállalatunk iránymutatásai alapján Magyarországon is ezen a már megkezdett úton szeretnénk haladni a következő években.

A Magyar Suzuki a hibrid járművek 2019-es bevezetését követően is olyan modellek gyártására törekszik Esztergomban, amelyek minél több ember számára elérhetővé teszik a környezettudatos autózást” – mondja Maszato Acumi a vállalat jövőjéről.

„Sok kihívásban és még több sikerben volt részünk az elmúlt öt évben itt Esztergomban, a Suzuki Japán és India után harmadik legnagyobb üzemegységében. Köszönöm munkatársaimnak, partnereinknek és beszállítóinknak a mindig konstruktív és előremutató közös munkát, és sok sikert kívánok a továbbiakban is” – búcsúzott a leköszönő vezérigazgató.

(Borítókép: Suzuki)

További híreink