Új márkát mutatott be a Hell a VG.hu tudósítása szerint, amely a Floewaterrel lép be a vízpiacra, prémium minőségű vizet kínálva az éttermek, szállodák, edzőtermek és munkahelyek számára, ráadásul csomagolásmentesen. Első hallásra talán nehéz megfejteni, hogy milyen termékről is van szó, de a megoldás az innovatív vízszűrő és -kezelő technológiában rejlik. A Borsod megyei Szikszón termelő, de budapesti központtal működő vállalat az új termékkel prémium minőségű, friss, jó ízű és hűtött vizet biztosít, ami fontos állomása a fenntarthatósági törekvéseinek, illetve környezettudatos filozófiájának.
Magyarországon a vezetékes hálózat által biztosított ivóvíz nagyon jó minőségű és olcsó, így teljesen felesleges palackokkal és szállítással terhelni a környezetünket,
hiszen csomagolás nélkül, mindenki számára elérhető a csapvíz – hangsúlyozta az eseményen Szabó Diána, a Hell senior brand menedzsere. Kiemelte, hogy februárban a szénsavas üdítőknél megszüntették a PET-kiszerelést, így a palackok használata 5 százalék alá szorult a teljes termelésben, most pedig a Floewaterrel a szállodákat, éttermeket, kávézókat tömörítő HoReCa-szektornak is alternatívát kínálnak.
A technológia hátteréről megtudtuk, hogy az innovatív technológia alkalmazásával a csapvízből három lépésben lesz a csapvízből Floewater.
Először is a az előszűrés során a berendezés az emberi szervezet számára optimális, 5,6-7 közti szintre állítja be a víz pH értékét. A folytatásban a szénszűrés eltávolítja a fizikai és kémiai szennyeződéseket, végül az ezüst ionos szűrés meggátolja a baktériumok kialakulását.
(Borítókép: MTI / Czeglédi Zsolt)