Tudásipari kitörési pontok Salgótarjánban

Hírek
Salgótarján a várossá nyilvánításának századik évfordulóján tűzte ki célul egy komplex szakmai fejlesztési program megalkotását. A projektindító ülésen részt vett Palkovics László technológiai és ipari miniszter is.

„A kétezres évek elején a hazai ipari termelés zöme az ország északi megyéiben koncentrálódott. A területi megoszlás fokozatosan kiegyenlítettebbé vált, a kapacitások dél és kelet felé mozdultak. A tapasztalatok szerint a felzárkózó régióknak, megyéknek érdemes jól körülhatárolt iparági tematika mentén megszervezniük, összehangolniuk erőfeszítéseiket, ezen dolgozunk Salgótarján esetében is” – mondta Palkovics László.

Az egyeztetésen a kormány és a térség vezetői a gazdasági trendekre, a térségi adottságokra, az Ipar 4.0 és a Szakképzés 4.0 elvárásaira tekintettel azonosították be azokat a kitörési pontokat, kulcsterületeket, amelyekre alapozva a helyi gazdaság teljesítőképessége növelhető.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye szerint a város egyebek mellett az igényekre szabott képzésfejlesztéssel, turizmusfejlesztéssel, a kutatás-fejlesztés és innováció gazdasági hasznosulásának támogatásával, digitalizációval mozdítható előre.

Salgótarjánban a lehetőségeket ágazati szinten leginkább a jármű- és könnyűiparban, a körforgásos gazdaságban, korszerű energiatechnológiákban lehet érdemes keresni.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink