Töretlen a vendégforgalom növekedése

Hírek vg.hu
Tovább folytatódott a vendégforgalom növekedése, februárban a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest – közölte a mai turisztikai szálláshelyi gyorsjelentésben a KSH. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 21 százalékkal nagyobb volt februárban az egy évvel korábbinál. Csaknem harmadával több külföldi turista érkezett Magyarországra, ezzel is folytatódott az évindító látványos bővülés az ágazatban.

A vendégek száma 23, a vendégéjszakáké 19 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál a KSH ma reggeli turisztikai szálláshelyi gyorsjelentése szerint, ami töretlen és dinamikus növekedést jelez idén – közölte a Világgazdaság.

A vendégéjszakák 74 százalékát a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 18 százalékkal volt nagyobb az előző évinél.

A magán- és egyéb szálláshelyeken 21 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.

A Széchenyi-pihenőkártya tovább segíti a belföldi vendégforgalom bővülését, folyó áron 7,6 százalékkal többet, 1,9 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Harmadával több a külföldi turista

A külföldi vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A turisztikai szálláshelyekre 428 ezer külföldi vendég érkezett, akik 1,2 millió vendégéjszakát töltöttek el, amelyek közül 319 ezer vendéget és 835 ezer vendégéjszakát a kereskedelmi szálláshelyeken regisztráltak.

Az utóbbiak 85 százalékát szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 24 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma 30 százalékkal nőtt 2023 februárjához mérten.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink