Több mint 140 ezer elektromos hajtású Mini Coopert hív vissza világszerte a BMW

Hírek vg.hu
Tűzveszélyesek, ezért visszahívja a BMW a Mini Coopereket. A visszahívott elektromos autók akkumulátora gyulladhat ki. A tűzveszélyes modellek gondjait szoftverfrissítéssel orvosolnák, de ehhez a kocsit márkaszervizbe kell vinni.

Több mint 140 ezer elektromos hajtású Mini Coopert hív vissza világszerte a BMW, az akkumulátorok tűzveszélyességére hivatkozva, noha balesetről vagy sérülésről nem érkezett eddig jelentés

A német autógyártó keddi közleménye szerint az elektromos Mini Cooper SE modellek visszahívására azt követően került sor, hogy az akkumulátorok házát tesztelték, és szivárgást mutattak ki. A BMW szerint a magasfeszültségű akkumulátor akár vezetés közben is lekapcsolhat, de nem zárható ki a tűzveszély a parkoló autók esetében sem – jelenti a Dow Jones.

A BMW a járművek szoftverének frissítésével oldaná meg a problémát, és arra kéri a levelet vagy hibaüzenetet kapó vásárlóit, hogy az autót vigyék márkaszervizbe, ahol díjmentesen orvosolják a problémát.

A szoftverfrissítéssel megoldható gondok miatt nem minden gyártónál kell az autót szerzivbe vinni, a Tesla általában online szokta intézni a javítást.

A BMW egyébként megelőzte a Teslát Európában: a német gyártó növelni tudta az elektromos autói eladásait júliusban, miközben a Tesla eladásai nagyobb mértékben csökkentek. Az e-autók egész Európában veszítenek a népszerűségükből, mivel a kormányok csökkentik a vásárlást ösztönző támogatásokat.

 

Címlapfotó: AFP
 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink