Tizenöt érmet hoztak paraolim-pikonjaink Párizsból

Hírek vg.hu
Egyedi fényezésű géppel tértek haza Párizsból sportolóink. Paraolimpikonjaink 15 érmet hoztak haza a francia fővárosból.

Az olimpiai után a paralimpiai csapat is hazaérkezett Párizsból – derült ki a Wizz air közleményéből. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfőn fél öt előtt nem sokkal landolt az aranygép, amely az olimpiai és paralimpia sportolók tiszteletére kapott egyedi fényezést.

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paraolimpiai Bizottság hivatalos partnere a párizsi játékok alatt, az együttműködés részeként a Wizz Air az egyik legújabb és legmodernebb repülőgépével szállította a sportolókat az ötkarikás játékokra.

Párizsban 13 sportágban 39 magyar sportoló küzdött, és végül 15 érmet – 5 arany, 6 ezüst- és 4 bronzérmet nyertek, ezzel az éremtáblázat 26. helyén végzett a magyar csapat.

A vállalat büszke arra, hogy Európa leggyorsabban növekvő légitársaságaként gondoskodhatott a paralimpikonok és kísérőik szállításáról.

Az olimpiai és paralimpiai sportolókat szállító, különleges festésű gép május óta repül Európában és azon túl a légitársaság számos útvonalán – írták a közleményben. A nyári időszakban főként a Budapest és Párizs közötti útvonalon találkozhattak vele, de az ötkarikás játékok után is repülhetnek még vele az utasok a Wizz Air hálózatában.

A cikk itt olvasható.

Fotó: MARTOM LENART

Ezek is érdekelhetnek

További híreink