Vélhetően Gerendai Károly és partnerei az egyetlenek, akik tavaly decemberben új éttermet nyitottak Magyarországon. Méghozzá a pesti Belvárosban,
olyan autentikus magyar tésztaételeket kínálva, mint a túrós, a káposztás és a krumplis tészta, a vargabéles vagy a mákos nudli.
Ráadásul a Nudli Tésztakantin hangsúlyozottan a hazai közönségre szabott árszinttel lépett piacra, de igazán speciális helyzetben, hiszen a járványügyi korlátozások miatt még egyetlen vendéget sem fogadhattak helyben. Látványkonyhájából egyelőre csak házhoz szállítással kerül a magyaros kulináriára vevők asztalára az étterem kínálata.
Ne keressünk az időzítésben logikát, ez előremenekülés volt – mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly. A „világevő” gasztroblogger, Jókuti András ötletére épülő tésztaétterem megvalósításába már a járvány előtt belekezdtek, majd az első hullámban leálltak, de miután a bérleti díj és a bérköltségek akkor is ketyegnek, ha tovább halogatják a nyitást, lépni kellett. Így most legalább
a költségek 30-35 százalékát kitermeli a házhoz szállítással is ígéretesen debütált Nudli,
ahová a Costes éttermek csapatából kerültek át a dolgozók, azaz minden Michelin-csillagos stábtagok közreműködésével készül. Ennek szellemében csak frissen, házilag készült tésztákkal és minőségi, hazai alapanyagokkal dolgoznak.
A rendhagyó ötleteiről ismert Gerendai egy másik üzlettel is épp a járvány második hullámára finiselt: az ugyancsak az V. kerületben kialakított Rumour étterem Rácz Jenő sztárséffel közös vállalkozás, amelynek megnyitását tavaly november 12-re hirdették meg.
A teljes cikket a VG.hu-n olvashatja
(Borítókép: Gerendai Károly alapító egy tortával a fesztivál 25. jubileumi ünnepségén a Hajógyári-szigeten a 25. Sziget fesztivál harmadik napján, 2017. augusztus 13-án. (MTI Fotó: Mohai Balázs)