Távol tartaná a nyaralókat a strandoktól Malloca

Hírek vg.hu
Mallorca lakói hamis „zárva” táblákkal igyekeznek elriasztani a turistákat a strandoktól. A közösségi médiában a helyiek katalán nyelven nyugtatják meg egymást, hogy a strandok használhatók, csak a vendégdömpinget akarják megakadályozni.

Aktivisták küzdenek a Mallorca szigeten, ahol már a helyiek életét keseríti meg a rengeteg turista – írja a Világgazdaság. Olyan táblákat helyeznek ki a strandok bejárata közelében, ami medúzákra, vagy lezuhanó sziklákra figyelmezteti a vendégeket. A táblákat angolul helyezik ki, ami egyértelműen jelzi, hogy a turistáknak szánják őket.

Eközben a közösségi médiában a helyiek katalán nyelven nyugtatják meg egymást, hogy nincs veszély a strandokon, a táblák csak a vendégek elriasztása miatt kerülnek ki – írta meg a Sky News.

Mallorca 2

Brit turisták Mallorcán. A helyiek inkább nyugalmat szeretnének.
Fotó: AFP

A vannak olyan táblák, amik két nyelven lettek kihelyezve, angolul és katalánul. Az angol szöveg a veszélyre figyelmeztet, miközben a katalán arra, hogy az egész csak egy átverés.

Van olyan tábla is, ami azt hazudja, hogy a legközelebbi strand három óra sétára van, miközben a valóságban csak néhány perc az út.

A hamis táblákat a Manacor Caterva antikapitalista csoport helyezi ki, hogy megvédjék az otthonukat a tömegektől. A tiltakozó csoport egy sajtóközleményben tudatta, hogy véget vetnek a strandok túlzsúfoltságának és a tömegturizmusnak.

A hazug táblákat a Cala Morlanda, Es Calo, Cala Petita, Porto Cristo, Cala Murta, Cala Magraner és Cala Bota településeken helyezték ki.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink