Szombattól kinyithatnak a teraszok

Hírek figyelo.hu

Valószínű, hogy már pénteken eléri a 3,5 milliót a beoltottak száma, és szombaton kinyithatnak a teraszok este fél 10-ig, és a kijárási korlátozás 11 órára módosul – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Hozzátette, sikerült pótolni a Janssen vakcinák kiesését, így a jövő héten egymillió kínai vakcina érkezik az országba, 600 ezerrel több, mint amennyit a megállapodás tartalmazott áprilisra vonatkozóan.

Orosz vakcina is érkezik az országba jövő héten, illetve több mint 300 ezer Pfizer vakcina.

A miniszter elmondása szerint a jövő héten a beoltottak száma már elérheti a négymilliót.

Eddig 4,4 millióan regisztráltak oltásért, és 260 ezren (egészségügyi dolgozók, fegyveres szervek) már az oltási program elején regisztráció nélkül megkapták a vakcinát, a nyájimmunitás eléréséhez azonban 6 millió beoltottra lesz szükség.

Tárgyalt a kormány a költségvetésről, és benyújtotta a 2021-es költségvetés módosítását, amely tartalmaz egy 6000 milliárd forintos alapot (a GDP 12 százaléka), amely a gazdaság újraindítását segítené, hogy már idén növekedésnek induljon a gazdaság – emelte ki Gulyás Gergely. Hozzátette, néhány héten belül benyújtja a kormány a 2022-es költségvetést is, amelyben 7000 milliárd forint áll majd a gazdasági újraindítás támogatásra.

Az oktatási intézmények újranyitásáról a miniszter elmondta, az óvodások 60, az alsó tagozatosok 75 százaléka élt a nyitás lehetőségével, és az arányuk folyamatosan nő.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink