Szintugrásra készül a hazai turizmus jelentős szereplője

Hírek Figyelo.hu

Öt éven belül minőségi szintugrásra készül a magyar turizmus egyik legjelentősebb szereplője, a patinás Hunguest Hotels szállodalánc – erről Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A lapnak elmondta azt is, hogy nem kíván foglalkozni a politikai hangulatkeltés szándékával megjelenő írásokkal. Mint mondta, professzionális szakembergárda dolgozik azon, hogy a fiatal generációt is megszólító hazai tulajdonú, nagy múltú hotellánc piacvezető szerepe tovább erősödjön a belföldi turizmusban.

A Hunguest Hotels négy országban 26 szállodát tudhat magáénak.

Hotel Répce, Bükfürdő (Fotó: hunguesthotels.hu)

A fejlesztési stratégia koncepcióját Mészáros Beatrix úgy foglalta össze, hogy

a soron következő fejlesztésekkel árban elérhető, de lényegesen magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak majd.

A több ütemben megvalósuló felújítási program a tervek szerint 14 hotel kategóriaváltását célozza, amelyek a fejlesztés eredményeként négy csillag, illetve négy csillag superior minősítésű szintre léphetnek – tette hozzá.

Az átalakítások finanszírozásáról elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy programban számos pályázatot hirdetett már szálláshelyfejlesztés támogatására, de csak tavaly év végén jelent meg az első olyan felhívás, amin a Hunguest is el tudott indulni.

A felújításokhoz az elnyert 17 milliárd forint mellé több mint 27 milliárd forint önerőt biztosít az anyavállalat Opus Global Nyrt.

Ez jelenti, hogy minden egyes forint állami támogatás mellé több mint másfélszer annyit hozzátesz a tulajdonos, amelyet a beruházásra fordítanak.

Így minden idők egyik legnagyobb szállodafejlesztésére kerülhet sor

– fogalmazott Mészáros Beatrix.

A szállodavállalat csoportos létszámleépítéssel megválik munkavállalóinak jelentős részétől. Mészáros Beatrix ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a pandémiás helyzetben a menedzsment gazdasági szempontból racionális és elengedhetetlen döntést hozott, amikor előre ütemezte az egyébként is zárva tartó szállodák felújítását. A csoportos létszámleépítés tehát

a járványhelyzet miatti bezárások és az előre hozott felújítási munkálatok együttes következménye.

Hozzátette, hogy a megújult négy csillag, illetve négy csillag superior besorolású Hunguest Hotels szállodákba nagy számban számítanak majd a szakképzett, minőségi munkaerőre.

(Borítókép: 2019.07.24. Balatonfüred, Vízi mentők sajtótájékoztatója az új mentőhajókról. A képen: dr. Mészáros Beatrix igazgatósági elnök Opus Global Nyrt. (Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei Napló)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink