Szijjártó Péter: a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata

Hírek MTI

Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata

– jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján.

Szijjártó Péter úgy véli, hogy az egészségügyi rendszer felkészült a legnehezebb helyzetekre is, de a válság hatásaival még csak most szembesül az ország. Véleménye szerint

legfőképp a munkahelyek megtartásáról kell gondoskodni, hiszen a járvány előtti foglalkoztatási csúcsnak is köszönhető, hogy a magyar gazdaság megerősödve nézhet szembe a válsággal.

Újabb három vállalat

A tényt, miszerint az elmúlt 10 év kőkemény munkája eredményes volt, jól mutatja, hogy a magyar vállalatok meg tudtak erősödni és még az ilyen rendkívül nehéz helyzetekben is készek beruházásokat vállalni. A mi feladatunk, hogy minden lehetséges támogatást megadjunk a cégeknek ahhoz, hogy beruházzanak, fejlesszenek, ezzel pedig megőrizzék a magyar emberek munkahelyét. A mai napon újabb három vállalat vette át a támogatási okiratát, ezzel vállalva 1,4 milliárd forintnyi beruházást és 497 munkahely megvédését. A három vállalat összesen 700 millió forintnyi állami támogatásban részesül.

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. május 21., csütörtök

Csütörtökön újabb 3 vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM). A tárca bejelentése szerint

  • a veszprémi Balaton Bútor Kft. csaknem 574 millió forintos beruházása több mint 287 millió forint állami támogatásban részesül.
  • A somogyi Igalon működő Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. beruházása szintén meghaladja a 574 millió forintot, kormányzati támogatása pedig a 287 millió forintot.
  • A jakabszállási Genevation Aircraft Kft. 254 millió forintos beruházása 127 millió forint versenyképességi hozzájárulásra számíthat.

 

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetnek

További híreink