Szigorúbb beutazási szabályokról döntött Németország

Hírek Lengyel Gabriella
Németország rekordszámú megbetegedést jelentett csütörtökön, a koronavírusban elhunytak száma már meghaladta a százezret. Az eszkalálódó egészségügyi válság komoly kihívás elé elé állítja az új koalíciós kormányt.

Németország egyes részein – mint Szászországban – már megtiltották a turisták beutazását, Bajorország is szigorít, de a tartományok többségébe beléphetnek a beoltott turisták. A járvány dinamikus terjedése miatt kedden az Egyesült Államok ismét figyelmeztetést adott ki, hogy ne utazzanak az amerikaik Németországba. ha nem muszáj.

A megugrott fertőzések ellenére a Németországba való beutazás feltételei bizonyos esetekben lazábbak, mint egy évvel ezelőtt

– írja Deutsche Welle. De minden 12 évesnél idősebbnek be kell mutatnia az oltást, a gyógyulás igazoló dokumentumot, vagy egy friss negatív COVID-19 tesztet, függetlenül attól, hogy honnan és milyen közlekedési eszközzel érkezik. Az előrások 2022. január 15-ig maradnak érvényben.

Németországban sorra mondják le a karácsonyi vásárokat

Csak a német Paul Ehrlich Intézet által jóváhagyott vakcinákat ismerik el , ezek jelenleg a BioNTech/Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Johnson & Johnson. Egy személy akkor tekinthető teljesen beoltottnak, ha 14 nap telt el a második oltás óta. A koronavírus-fertőzésből felépültek számára egyetlen adag vakcina is elegendő. A beutazás szabályainál a légitársaságok előírásait is figyelni kell, mert lehet, hogy szigorúan megkövetelik mindenkitől a PCR tesztet.

Minden egyéb esetben, a magas kockázatú országokból érkezőknek 10 napos önkéntes karanténba kell vonulniuk.

Ha az ötödik napon negatívan tesztelnek, akkor felfüggeszthetik a karantént.

Akik megállás nélkül utaznak át Németországon, vagy csak tranzitban töltenek időt a reptereken, rájuk nem vonatkoznak a fenti szabályok. De a hatóságok azt tanácsolják, mindenki alaposan tájékozódjon beutazás előtt, a tartományok helyi szabályozásai eltérőek lehetnek.

Kezdődhet a gyerekek oltása Európában

(Borítókép: Bors / Knap Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink