Stabil pénzügyi eredménnyel zárt az Audi

Hírek Sz.Cs.
Az Audi Hungaria a kihívások ellenére stabil eredménnyel zárta a 2022-es üzleti évet – közölték az éves sajtótájékoztatón, ahol ismertették: a vállalat a tavalyi évben 8,436 milliárd euró árbevételt ért el és összesen 220 millió euró értékű beruházást hajtott végre.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke azt mondta a tavalyi év értékelése kapcsán: „Rugalmasságunknak köszönhetően sikerrel kezeltük a bizonytalan globális gazdasági helyzetet és tovább folytatjuk utunkat Next Level stratégiánk mentén“.

Dr. Patrick Heinecke, a vállalat pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja pedig így nyilatkozott: „Stabil pénzügyi mutatóink és üzleti modellünk bővítése fenntartható módon erősíti versenyképességünket”.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,6 millió erőforrás, köztük elektromos motorok is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat.

A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és a beszerzés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 ezer munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.

Fotó: Kisalföld

Ezek is érdekelhetnek

További híreink