Soros György pénzén figyelték meg a francia választókat

Hírek
Francia emberek online megfigyelésére kapott pénzt a Riporterek Határok Nélkül (RSF) franciaországi szervezete a francia köztársasági elnöki választás előtt. Tippeljenek kitől: a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól. A cél az volt, hogy elkerüljenek egy olyan “hibát”, mint Donald Trump hatalomra jutása az Egyesült Államokban.

Erről maga az RSF vezetője, Pierre Haski nyilatkozott egy május 21-ei televíziós vitában. A France Culture által sugárzott adás témája a fake news volt, ahol végül lehullott a lepel az elnyomó liberálfasiszta véleményterrorról. Haski a műsorban elismerte, hogy megbízást kaptak a francia választók online tevékenységének figyelésére, valamint annak elemzésére.

“A francia elnökválasztási kampány alatt részt vettem egy online megfigyelési műveletben, amire Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány londoni székhelye bérelt fel jó pénzért, az amerikai elnökválasztás után. Azt akarták felmérni, mi történne, ha egy olyan típusú jelenség következne be Franciaországban, mint az USA-ban… Hat hónapon keresztül megfigyeltünk és elemeztünk” – közölte Haski a televíziós vitában.

Gilles-William Goldnadel, a Valeurs Actuellen fejtette ki véleményét, mely szerint erre az akcióra azért volt szükség, mert balliberális bevándorláspártiak megijedtek Donald Trump győzelmétől. Trump ugyanis nyíltan bevándorlásellenes kampányt folytatott. A migránssimogatók félelme beigazolódott, hiszen Donald Trump elkezdte valóra végrehajtani legfőbb kampányígéretét: az USA-Mexikó közti határkerítés megépítését.

Mindenesetre egy biztos: Soros György újabb választásba szólt bele. Senki nem kérte rá, senki nem jogosította fel rá, de attól még közvetetten Emmanuel Macron szekerét tolta. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink