Simicska kamaszos bátorságpróbájáról

Hírek
Simicska Lajos veszprémi grafitizéséről ma még nehezen tudjuk elképzelni, hogy politológusok fogják elemezni egyetemi székfoglalóikban, mégsem kizárt, hogy az üzletember egy tudatos, előre jól kigondolt akciót követett el.  

A megjelent kép tanúsága szerint – amin rendőrök igazoltatják Simicskát – az üzletmberről hiányoznak olyan kiegészítők mint a szemöldök piercing, és nem is lépett meg parkour stílusban a rendfenntartók elől, még így is elég feltünőre sikeredett ez az éjszakai banzáj.

Az sem elképzelhetetlen persze, hogy az egész ötlet csak egy pillanatnyi elmezavarnak köszönhetően született, de sokkal valószínűbb, hogy itt is tudatos, előre megfontolt megmozdulásról beszélhetünk. Simicska esetében legalábbis ez a valószínűbb.

Annak idején, már a G-nap előtt is megjelent egy fénykép arról a Simicskáról, aki azelőtt körülbelül tíz éven keresztül láthatatlan volt a média számára. Akkor persze hirtelen eszébe jutott elmenni bevásárolni, hogy egy szemfüles újságíró lencsevégre kaphassa.

Ebből gondolhatjuk, hogy Simicska soha nem véletlenszerűen bújik elő. Ráadásul ez alkalommal egy igen erős, és könnyen értelmezhető politikai üzenetet is közzé tett saját hirdetőfelületein. Ahelyett, hogy kamaszos merészségből egy amerikai videoklippből ellesett bandajelet fújt volna fel, inkább úgy döntött, ezúttal írásba is adja pár évvel ezelőtt hangoztatott véleményét a miniszterelnökről.

Amennyiben ez egy kigondolt kommunikációs támadás Simicska részéről, okkal feltételezhetjük, hogy politikai támadás is követni fogja. Már csak az a kérdés mikor, és milyen irányból.
A hogyannal kapcsolatban viszont a történtek után már feltételezni sem merünk. Minden bizonnyal meg fogja haladni bármilyen elképzelésünket.

Borítófotó: veszpremikamara.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink