Magyar siker az egyik legrangosabb startupversenyen

Hírek Figyelo.hu

A világ több mint 3000 startuppere ismerkedhetett meg jövőbeli befektetőivel, partnereivel az idei SelectUSA Investment Summiton, amelyen 80 ország több mint 1200 befektetője képviseltette magát a rendezvényen, amelyhez csatlakoztak az amerikai államok vezető gazdasági szakemberei is. A SelectUSA talán legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy naprakész információkkal, stratégiai tanácsokkal látja el a befektetésre érdemes vállalkozásokat, valamint megfelelő platformot biztosít számukra befektetési vonzerejük növelése érdekében.

A SelectUSA különböző méretű vállalatoknak kíván segítséget nyújtani ahhoz, hogy megtalálják a döntéshozatalhoz szükséges információkat, hogy kapcsolatba léphessenek a megfelelő emberekkel helyi szinten, de eligazítják a résztvevőket a szövetségi szabályozási rendszerben is.

A rendezvény kiemelt szándéka segíteni az Egyesült Államok gazdasági fejlesztési szervezeteinek abban, hogy globálisan versenyezhessenek a befektetésekért,

ezért a hasznos információkon túl nemzetközi marketing platformot és magas szintű érdekképviseletet is biztosít.

A 2019 őszén elstartolt Vespucci Partners budapesti székhelyű kockázati tőkealap-kezelő missziójaként jelölte ki, hogy hidat teremtsen a közép-kelet-európai régió és az Egyesült Államok között. Ezért is döntött úgy, hogy elindítja a megmérettetésen a portfóliójába tartozó két startupját.

A Poliloop innovációja egy olyan biotechnológiai eljárás, amely a könnyű szerkezetű, jellemzően egyszer használatos

műanyagokat 6-8 hét alatt szerves iszappá, komposzttá bontja le. Ráadásul a folyamat során semmilyen káros anyag nem szabadul fel.

A Poliloop és a másik díjnyertes startup, a Haris Digital is a Vespucci Partners portfóliójába tartozik. A Haris Digital gyártás-digitalizációval foglalkozik, elsődlegesen a műanyagfröccsöntő iparra koncentrál, és az ebben a szegmensben tevékenykedő vállalkozásoknak segít hatékonyabbnak működni, amely a gazdaságin túl környezetvédelmi haszonnal is jár, hiszen kevesebb erőforrást használ fel.

(Borítókép: Poliloop)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink