Schiffert is beszippantotta a Che Guevara-kultusz

Hírek

Schiffer András megosztott a facebookján egy Che Guevarát dicsőítő számot.  Biztos van valami évforduló, nem tudom, és büszkén vállalom, hogy nem tartom számon komcsik évfordulóit.

Azt hiszem ezen nincs mit bonyolítani. Che Sztálinista volt. Ezért is romlott meg a viszonya Castroval, mert az öreg szakállas már puhította volna a kommunista diktatúrát, de Che még akkor is az erőszakban hitt, és a vérengzés eszközével terjesztette volna tovább a "szent tanokat" szerte a világon.

Nem nagyon értem, miért lett ekkora divat őt isteníteni. Talán mert meghalt, azért amiben hitt, de ugye ez Hitlerre is igaz, meg azokra a nyilasokra is, akik nem léptek át a kommunista pártba. Ezt az érvelést inkább hagyjuk.

Szóval Sztálinista erőszaktevők inkább ne legyenek példaképek könyörgöm. Ha valakinek ennyire fontos a társadalmi egyenlőség, mint Schiffernek, nem muszáj ilyen embereket példának állítani. Van ám a történelemkönyvekben éppen elég szociáldemokrata vezető, akik egy korrekt, vérengzéstől mentes életművet raktak le az asztalra.

Ez az egész Che Guevara-kultusz, a pólókkal meg az idióta punk-rock dalok szövegeivel együtt a tudatlan, jópofáskodó, elkényeztetett gyerekek hobbija, akik játszák az agyukat, hogy ők mennyire rendszerellenesek. Nem Schiffer András világa ez.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetnek

További híreink