Sargentini majdnem ugyanakkora posztkommunista, mint Ujhelyi István

Hírek
A Ripost hívta fel arra a figyelmet, hogy Judith Sargentini, a Magyarországot rágalmazó jelentés szerzője a holland kommunisták utódpártjában ül. Ezek szerint nem sok választja el az egyik legkedvesebb európai parlamenti elvbarátjától, Ujhelyi Istvántól.  

Az eddig sem volt titok, hogy a nyugati zöldpártok ideológiája tekintélyes arányban a marxizmusból merít – arrafelé még egyes jobboldaliak is Marx-szobrot avatnak -, de a Ripost most arra emlékeztette a nagyérdeműt, hogy Sargentini pártjának, a Groene Links-nek konkrétan komcsik voltak az elődei.

Mint írják: a Groene Links, a Baloldali Zöldek nevű pártot 3 kisebb párt beolvasztásával a Holland Kommunista Párt központi bizottsága hozta létre, lényegében egyfajta fedőszervezetként, hogy megtévessze a közvéleményt.

A holland kommunisták akkor döntöttek így, amikor látták, hogy nagy reménységük a Szovjetunió az utolsókat rúgja, így a világforradalmat érdeklődők hiányában el kell napolni. 

Tehát régi szokásaikhoz híven illegalitásba vonultak, átnevezték magukat Baloldali Zöld pártnak – írja a Ripost. De van ennél szebb történet is a holland kommunistákról, amiből megérthetjük, mit gondolnak utódaik hazáról, szabadságról és demokráciáról. Na meg az emberi jogokról, amiről állítólag a Soros-Sargentini-jelentés szólni akart: a Holland Kommunista Párt 1956-ban hivatalos nyilatkozatban üdvözölte a magyar forradalom leverését.

Ezzel a bandával vállal jogfolytonosságot a demokrácia őre, a fékek és egyensúlyok fékegyensúlya, az emberi jogok élő és lélegző intézményes garanciája, Judith Sargentini. Az persze eddig sem volt titok, hogy ugyanazon elveken osztoznak, de most már azt is tudjuk, hogy a zöldpárti képviselő asszony majdnem ugyanakkora posztkomcsi, mint az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István.

Ujhelyi István az EP-ben. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)

Miért csak majdnem? Mert a most az EP-ben morális furkósbotot lóbáló Ujhelyi egy olyan párt örököse, amelyik valóban tönkretette a hazánkat, míg Sargentinié csak drukkolt nekik hozzá.

Borítófotó: Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink