Saját hazájában is kételkednek Sargentini jelentésében

Hírek
A Magyar Idők információi szerint holland parlamenti bizottság jár utána a zöldpárti európai parlamenti képviselő vádjainak.  

A holland parlament bizottsági meghallgatáson és Magyarországon tett kétnapos látogatáson próbál utánajárni annak, hogy mi igaz a Sargentini-jelentésben és az Európai Parlament (EP) szerdai, hazánk jogállamiságáról szóló vitáján elhangzottakból – mondta a Magyar Időknek Marácz László, az Amszterdami Egyetem oktatója.

Az adjunktus a lapnak kifejtette: holland kereszténydemokrata kezdeményezésre, február 14-én fogják megtartani a bizottsági meghallgatást, amelyre felállítanak tudományos, civil társadalmi, valamint általános politikai szekciót is, emellett számos különböző szakértőt is meghívtak. Ezt követően kétnapos magyarországi látogatást terveznek, hogy valós képet kaphassanak hazánkban a jogállamiság, a sajtó, valamint a többi, a jelentésben gyaníthatóan túlzóan inkriminált terület helyzetéről.

Marácz László azt is elmondta a Magyar Időknek: a holland parlament egész Kelet-Európában tervezi a jogállamiság helyzetének tényszerű vizsgálatát, és a sorozat első elemeként Magyarországot veszik górcső alá.

Borítófotó: Jan VAN DE VEL, European Union 2019

Ezek is érdekelhetnek

További híreink