Rasszista támadásokkal tűzdelt a pásztói kampány

Hírek
Vasárnap időközi testületi és polgármester-választást tartanak a Nógrád megyei Pásztón, miután az országgyűlési választások után a képviselőtestület feloszlatta magát. Dömsödi Gábor jelenlegi polgármester, bukott televíziós, trükkökkel igyekszik biztosítani hatalmát - írja az Origo. Ráadásul nagyon komoly rasszista támadásokkal is tarkított a kampány.

A trükk röviden az, hogy a fideszes polgármesterjelölttel megegyező nevű áljelöltet indított Dömsödi. Farkas Attila, aki a város köztiszteletben álló embere, eddig alpolgármesterként és képviselőként ténykedett. Most viszont csak a polgármesteri posztért indult. Dömsödi – aki foggal-körömmel ragaszkodik a polgármesteri székhez – a választókat összezavarandó, egy bizonyos Farkas Attila Mihályt is indított “függetlenként” az időközi-választáson. Tette mindezt úgy, hogy a helyiek a “független” jelöltet Misiként ismerik, viszont ő szándékosan Farkas Attilaként kérte szerepeltetését a szavazólapokon.

Ezen kívül Dömsödi egyik képviselőjelöltje, Nagy Gábor “Majzy egy facebookos kommentje alapján támogatná, ha a fideszes polgármesterjelölt Farkas Attilát “hátravinnék” és “agyonlőnék”. Ennek alapja pedig az, hogy feltételezésük szerint a fideszes jelölt roma származású. A rasszista kijelentéstől és életveszélyes fenyegetéstől Dömsödi azóta sem határolódott el, és Nagy Gábor "Majzy" továbbra is a polgármesterségre újra ácsingózó Dömsödi csapatának oszlopos tagja.

Dömsödit amúgy az ellenzéki média nemrégiben eléggé felkapta. Például a Hír TV-ben korábban Kálmán Olga műsorának volt gyakorlatilag állandó vendége. 

A helyiek egy arrogáns, beképzelt, a pásztóiakkal üvöltöző emberként festették le. Aki ráadásul ritkán van bent a hivatalban 11-nél előbb, és ritkán marad 15 óránál tovább. Most vasárnap ki fog derülni: ez a stílus és színvonal mire elég Pásztón.

Borítófotó: orgio.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink