Ötmillió beoltott után újabb döntések születnek

Hírek figyelo.hu

Sohasem leszek elégedett az oltási számokkal – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök köszönetet mondott a fiataloknak, amiért a 16-18 éves korosztály fele regisztrált az oltásra. A kormányfő kiemelte:

Pünkösd után lehet meg az 5 millió beoltott. Hozzátette: tömegrendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Sokan a Pfizer-vakcinára várnak, arra számítanak, hogy hetente 150 ezer 18 év feletti magyar kérhet az amerikai–német vakcinából a következő hetekben. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy

az esetleges harmadik oltáshoz szükséges vakcinamennyiség is rendelkezésre áll, jövő hétfőtől pedig már a határon túli magyarok is regisztrálhatnak oltásra.

A miniszterelnök a költségvetésről is szót ejtett. Szerinte a büzsdé alkalmas arra, hogy Magyarország európai összehasonlításban is erősebb növekedést érjen el.

(Borítókép: Egy fesztiválozó a Samsara Jóga és Zenei Fesztiválon a Siófokhoz tartozó Töreki közelében lévő magánerdőben 2019. augusztus 10-én. (MTI/Bodnár Boglárka)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink