Országos kórházi főigazgató: az egészségügyben dolgozók 95 százaléka aláírta a szerződést

Hírek MTI / Figyelo.hu

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt.

Jenei Zoltán azt mondta, hogy

több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet

– vélekedett.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője, Jenei Zoltán főigazgató a kinevezési okirat átadásán a Karmelita kolostorban 2020. december 21-én. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.

Azt mondta, hogy

bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog.

Nyilatkozni vasárnapig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás hétfőn kezdődött – közölte Jenei Zoltán. Kiemelte, hogy

a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel.

A sajtó több olyan esettről is beszámolt, amely szerint az egészségügyi dolgozók egy része nem írta alá az új szerződést: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. számú belgyógyászati osztályán 15 orvosból 12 távozott, így az osztály működésképtelenné vált. A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályáról pedig húszan távoztak.

(Borítókép: Jens-Uwe Stolzenburg német professzor (takarásban) veseműtétet végez 3D-s szemüvegben, laparoszkópiás eljárással a „Minimál invazív eljárások az urológiában XI.” címmel a 11. alkalommal megrendezett nemzetközi szakmai kurzus keretében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2020. február 28-án. (Máthé Zoltán, MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink