Orbán Viktor: nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország

Hírek Figyelo.hu

Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában válaszolt a képviselők kérdéseire, az országgyűlés hétfői ülésnapján. A miniszterelnök ismertette a friss munkahelyvédelmi számokat:

1 millió 62 ezer ember részesült támogatásban – emelte ki a miniszterelnök, és arról is beszélt, hogy 2100 milliárd forintnyi forrást hagytak az intézkedések a gazdaságban.

A munkahelyvédelmi bértámogatás több mint százezer munkavállaló foglalkoztatói vették igénybe. A kormányfő kiemelte, hogy

127 milliárd forintnyi munkahelyteremtő beruházás érkezett az utóbbi időben hazánkba, és több mint 60 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai képzésre.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Orbán Viktor reakciójában kifejtette, hogy

Magyarország egy nehéz és veszélyes időszakon van túl, az ország megfeszítette az erejét, hogy megvédje sok tízezer ember életét.

A kormány munkáját pedig az minősíti, hogy nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország. Orbán Viktor kérdésre válaszolva elmondta, hosszú a lista, hogy mit tettek a sikeres védekezés során.

Kiemelte:

július elsejével kifizetik az 500 ezer forintnyi pluszpénzt az orvosok és ápolók számára.
Ha a munkanélküli segély időtartama lejár és még nem kaptak munkát, forduljanak hozzánk és adunk – mondta a miniszterelnök.

Emlékeztetett: eddig a gazdaságvédelmi intézkedések egymillió embert segítettek. A védekezéssel kapcsolatban a kormányfő egy sor nyugat-európai államban a halottak számát sorolta fel, amely Olaszországban és más országokban is több tízezerre rúg. Egy halott is sok – közölte a miniszterelnök –, de Magyarország nemzetközi összehasonlításban sikeresen védekezett.

A miniszterelnök közölte, hogy a zöld munkahelyek létrehozásáról Palkovics László rendszeresen programokat terjeszt a kormány elé, amelyeket elfogadnak. Orbán Viktor elmondta

vissza kellett vonni az egyszerhasználatos műanyagokat betiltó törvényjavaslatot, mert amit a gazdaság elbír normális időben, azt a járvány alatt nem. 2010-ben 230 ezer ember volt közmunkán és ma már csak 85 ezer ember

– hívta fel rá a figyelmet Orbán Viktor, és komoly eredménynek nevezte 150 ezer visszavezetését a munkaerőpiacra. Orbán Viktor kifejtette, hogy a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot csoportosítottak át a gazdaságvédelmére.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 27-én. Jobbról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor), balról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink