Orbán Viktor évértékelő, és fideszes kampánystart

Hírek Pindroch Tamás

Ahogy azt a Figyelő nyomtatott kiadása korábban már jelezte, Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelője lesz a Fidesz-KDNP kampánystartja az április 3-i választásokra. A Magyar Nemzet szerint immár hivatalos: a kormányfő február 12-én tartja évértékelő beszédét, és ekkor indul a Fidesz kampánya.

A Magyar Nemzet szerint ez az időpont egybeesik az országgyűlési választás kampány hivatalos kezdetével is. A kormányfő egy év kihagyás után összegzi ismét Magyarország helyzetét, mivel tavaly a koronavírus járvány miatt nem volt lehetőség arra, hogy megtartsák a rendezvényt. Orbán Viktor hagyományosan fontos témákat érint ilyenkor, mint a távlati célok kijelölése, valamint az országra leselkedő veszélyek, de a miniszterelnök jelentős kormányzati intézkedéseket is többször ismertetett már az évértékelőjében.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy február 12-án lesz az évértékelő. Mint ismert, Áder János köztársasági elnök január 11-én tűzte ki a 2022-es választások időpontját, eszerint a választójoggal rendelkező polgárok április 3-án adhatják le voksaikat. A kampány hivatalosan az azt megelőző ötvenedik napon, azaz pontosan február 12-én indul, így a miniszterelnök, pártelnök beszéde a hivatalos országgyűlési kampány kezdetét is jelenti.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2019. február 10-én. (Koszticsák Szilárd, MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink