Orbán a NATO-csúcson: tudunk mit beletenni a közösbe

Hírek MTI / Figyelo.hu

Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az, hogy a tanácskozás fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, de a szövetségesek kísérletet tesznek erre egy új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadása révén. Ennek tartalmával Magyarország egyetért – szögezte le.

Orbán: nem lesz védettségije annak, aki nem veszi fel a második oltást

Elmondta: a stratégia fő pontja a nemzeti ellenállóképességek megerősítése, e tekintetben Magyarország aktív, legyen szó a világjárvány elleni küzdelemről, vagy a migrációval szembeni fellépésről. „Nekünk van mit mondanunk és tudunk mit beletenni a közösbe” – emelte ki a kormányfő.

A magyar kormányfő a NATO csúcstalálkozójának előestéjén Recep Tajjip Erdogan török államfővel tárgyalt Brüsszelben.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Szijjártó Peter magyar, valamint Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter is, a kétoldalú katonai és védelmi ipari együttműködésről, valamint a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítéséről volt szó

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozójára érkezik Brüsszelben 2021. június 14-én. (KENZO TRIBOUILLARD, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink