Oktatási intézmények száloptikai fejlesztése

Hírek MTI
Több mint 637 millió forint oktatási informatikai gerinchálózat fejlesztési munkát nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium – közölte a Delta Technologies Nyrt. hétfőn az MTI-vel.

A fejlesztést az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények indokolták. Közölték: a megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával, annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit.
Az átviteltechnikai hálózati eszközök és kiegészítők beszerzésével, valamint a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésével kapcsolatos implementációs feladatok az eszközök szállítása után kezdődhetnek, a teljes projekt megvalósítására a konzorciumnak 120 nap áll rendelkezésre. A megbízás értelmében a fejlesztés központi része a DWDM optikai hullámhosszosztásos technológia kiépítése kielégíti az oktatási intézmények adatközpontjai közötti folyamatosan növekvő sávszélesség igényeit, valamint támogatja a hálózati adatbiztonság és a redundancia növelését – közölték.
A Delta Systems konzorciuma az adatátviteli technológiák tervezésével, kiépítésével és üzemeltetésével biztosítja az informatikai hálózatok működését, az egymástól nagyobb fizikai távolságban működő, de logikailag egy rendszert alkotó hálózatok összeköttetését.
A Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett informatikai vállalat. A 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Delta Systems Kft. vezető magyar rendszerintegrátor cég. A Delta Technologies részvényeit a BÉT-en a standard kategóriában jegyzik; árfolyamuk egy éven belül 33 forint és 86,8 forint között változott.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink