Ők lettek az idei Golden Globe nyertesei

Hírek MTI / Figyelo.hu
A Golden Globe-gálából, amelyet rendszerint mintegy 18 millió néző követett nyomon a képernyőkön keresztül, ezúttal egy 90 perces zártkörű eseményként rendeztek meg, jelöltek és vörös szőnyeg, házigazda, sajtó és élő közvetítés nélkül.
  • Jane Campion A kutya karmai közt című alkotása kapta a legjobb drámafilm,
  • Steven Spielberg West Side Storyja pedig a legjobb musical és vígjáték Golden Globe-díját nyerte el

a vasárnap este a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben a megszokott külsőségek nélkül megrendezett ceremónián. A televíziós mezőnyben a legjobb drámasorozat trófeáját az Utódlás nyerte el a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségétől (HFPA), a legjobb vígjátéksorozat pedig a Hacks lett.

A legjobb rendezés Golden Globe-díját Jane Campion kapta A kutya karmai közt című westernjéért.

Kenneth Branagh Belfast című önéletrajzi ihletésű, fekete-fehér drámáját a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazták. A legjobb idegen nyelvű film elismerését a japán Drive My Car kapta, az animációs filmek közül pedig az Encanto győzött.

A legjobb színészi díjakat a drámai kategóriában Nicole Kidman (Az élet Ricardóéknál) és Will Smith (Richard király), a vígjáték vagy musical mezőnyben pedig Rachel Zegler (West Side Story) és Andrew Garfield (Tck, Tick… Boom!) kapta. A mellékszereplőknek járó Golden Globe-bal Ariana DeBose-t (West Side Story) és Kodi Smith-McPhee-t (A kutya karmai közt) díjazták.

A legjobb filmzenéért járó elismerést Hans Zimmer kapta a Dűnéért, a legjobb filmdal pedig a Nincs idő meghalni című James Bond-film főcímdala lett Billie Eilish-től.

A televíziós produkcióknál a korlátozott epizódszámú sorozatok közül a The Underground Railroad kapta a díjat.

A drámasorozatok színészi díjait Michaela Jae Rodriguez (Póz) és Jeremy Strong (Utódlás), a vígjátéksorozatok színészi trófeáit Jean Smart (Hacks) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) nyerte el. Kate Winslet az Easttowni rejtélyek című minisorozatban nyújtott játékáért, Michael Keaton pedig a Dopesick című minisorozatban játszott főszerepért kapott Golden Globe-ot. A tévés mellékszereplők díját a Squid Game sztárja, O Yeung-su és az Utódlás színésznője, Sarah Snook nyerte el.

A Hollywood Foreign Press Association (HFPA) tavaly azt követően került össztűz alá, hogy a Los Angeles Times etikai mulasztásokat tárt fel működésében, és felhívta a figyelmet arra, hogy a 87 fős testületnek egyetlen fekete tagja sem volt. A szervezetet ért korrupciós vádak és a sokszínűség hiánya miatt az NBC tévécsatorna májusban bejelentette, hogy nem közvetíti a 2022-es gálát, amelyet korábban a legnézettebb díjkiosztó műsorok közé soroltak az Oscar és a Grammy után.

(Borítókép: Emma McIntyre/Getty Images for Hollywood Foreign Press Association)

További híreink