Nívódíjat kapott a Matild Palota

Hírek figyelő.hu
A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte a XXV. jubileumi Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat Szálloda kategória díját.

A Matild Palota épületének rekonstrukciója a Szálloda kategóriában első díjat, az összesített pályázatban második díjat és a Legjobb projektek között a pályázók szavazata alapján harmadik díjat nyert. Ezzel a szálloda megnyerte a jogot, hogy a verseny nemzetközi fordulóján is részt vehessen, és képviselhesse hazánkat a World Street Journal által támogatott FIABCI World Prix D`Excellence nemzetközi nívódíj pályázaton.

A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége, az 1951-ben alakult, párizsi székhelyű FIABCI magyar tagozata idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, mely egy, a szakmai szempontokat maximálisan figyelembe vevő ingatlanfejlesztési verseny. Idén az öt kontinens szinte minden országából érkeztek nevezések a különleges jubileumi alkalomra, a pályázatok elbírálását pedig magyar és meghívott külföldi szakemberekből álló zsűri végezte.

A Matild Palota legutóbbi és legátfogóbb műemlékvédelmi és felújítási folyamata 2017-ben indult Dajka Péter és Dr. Puhl Antal építészek tervei alapján. Négy évbe telt, mire az épületet teljesen, eredeti pompájában helyreállították, hogy 2021-ben a magyar főváros egyik építészeti gyöngyszemeként térhessen vissza. Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk épületben a szálloda részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált, valamint a The Duchess, a látványos kilátással rendelkező rooftop bár is. A Matild Café & Cabaret néven újjászületett egykori Belvárosi Kávéház pedig kulturális és gasztronómiai rendezvények kiemelkedő helyszíneként kínál friss és ragyogó élményeket a helyi és külföldi közönségnek.

Jelentős munkát fektettünk a palota történelmi felújítási projektjébe, és a végeredmény valóban figyelemre méltó. Nincs olyan nap, hogy ne csodálkoznánk rá még mindig egy-egy részletre, hangulatra, amikor a szállodában járunk-kelünk. A történelem itt maradt velünk a falak között és biztos útmutatást ad nekünk a jövőre nézve. Minden nap azon dolgozunk, hogy egy olyan jövőt építsünk a szállodának és ezzel együtt magának a Matild Palotának is, melyre néhány évtized múlva visszatekintve ugyanolyan büszkék lehetünk, mint elődeink voltak a saját munkájukra” – mondta Selim Ölmez, a Matild Palace szállodaigazgatója a rangos elismerés átvételekor.

Fotó: Matild Palace

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink