Nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról

Hírek Magyar Nemzet
A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciókról.

A kormánypártok frakciói szokás szerint találkoztak és megvitatták a legfontosabb ügyeket. Nem meglepő módon ezek most a szankciókhoz kapcsolódnak – közölte Kocsis Máté a kormánypártok kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón, Balatonalmádiban. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: a szankciók bevezetésekor Brüsszel nem ezt ígérte.

Kocsis Máté kiemelte, hogy Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb. Megjegyezte, hogy Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert, amiből 85 milliárdot az európai uniós polgárok fizettek ki. A brüsszeli szankciók kárt okoznak a gazdaságokban és a háztartásokban egyaránt. A megnövekedett energiaárak gazdasági visszaeséshez vezethetnek. Az őszi ülésszakon azon kell dolgozni, hogy ne legyenek szankciók – fogalmazott a frakcióvezető. Kiemelte: a két frakció arra kérte a kormány, hogy induljon nemzeti konzultáció az energiaszankciók kérdésében.

Ezután Simicskó István jelezte, hogy az alapvető problémák a háború, valamint az arra adott rossz brüsszeli válaszok miatt vannak.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink